Wielkanoc to czas, kiedy obdarowujemy się słodkościami różnego rodzaju. Bardzo ważną sprawą jest, aby taki upominek zadowalał w stu procentach. Dlatego też istotny jest jego skład. Czekolada ekologiczna zawiera esencję czekolady bez nadmiaru sztucznych składników i cukru rafinowanego. Składniki pozyskiwane są z ekologicznych upraw i wykorzystywane do jej produkcji. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodyczy dostępnych w sklepach. Coraz więcej ludzi zwraca uwagę na skład produktów żywnościowych, tym bardziej wyrobów cukierniczych. Wysoka obecność ulepszaczy oraz konserwantów źle wpływa na nasz organizm. Sklep OCTO chocolate oferuje Państwu jajka i zające czekoladowe bez sztucznych dodatków w wielu ciekawych smakach. Macie możliwość delektowania się oryginalnymi kompozycjami w tak wyjątkowym czasie jak Wielkanoc.
Czekoladowe upominki w formie jajek i zająców
Czekoladowe upominki w formie jajek i zająców są zawsze mile widziane i sprawiają radość. Dodatkowe wręczone w odmiennej i oryginalnej formie będą miłym zaskoczeniem. Jajka czekoladowe dostępne są w różnych pysznych smakach i dostarczą wiele przyjemności kubkom smakowym. Dostępne są między innymi w smakach: migdałowym, truskawkowym i kokosowym, a także w opcji z ciemnej i białej czekolady. Pięknie zapakowane w przezroczystą folię z zawiązaną wstążką są gotowe do wręczenia. Zające z czekolady o tych samych smakach prezentują się równie wspaniale. Doskonale sprawdzą się jako forma prezentu dla najmłodszych. Czekoladowe figurki wykonane są w bardzo dokładny sposób z niebywałą dbałością o każdy drobiazg. Czekolada ekologiczna to wspaniała koncepcja dla przedszkoli. W szkołach oraz w domu coraz więcej ludzi zwraca bardzo dużą uwagę co do jakości spożywanych produktów, w tym przekąsek. Jeśli już decydują się na słodycze, to powinny być one bardzo dobrej jakości.
Składniki czekolady pozyskiwane z upraw ekologicznych
Czekoladowe upominki posiadają składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Jeśli chodzi o zawartość masy kakaowej to nie jest ona mniejsza niż 45 procent. Pozostałe składniki, w zależności od smaku to miąższ kokosowy lub migdałowy, nieprażone ziarno kakaowca, cukier z kwiatu palmy kokosowej oraz tłuszcz kakaowy. Skład czekolady jest bardzo krótki i tym samym bardzo dobry, z zawartością doskonale wyselekcjonowanych składników. Czekolada ekologiczna nie posiada w swoim składzie konserwantów, które powodują przedłużanie przydatności do spożycia. I nie posiada również środków chemicznych poprawiających smak. Przechowywane są w specjalnych warunkach w pomieszczeniu o określonej temperaturze. Po zakupie powinny być spożyte w ciągu dwóch tygodni po otwarciu i przechowywane w temperaturze nie większej niż 20 stopni Celsjusza.
Podsumowanie
Podsumowując czekoladowe upominki w formie jajek oraz zajączków wielkanocnych to doskonała opcja prezentu dla każdego. Wysoka jakość produktu oraz dokładność wykonania, jak i samo opakowanie sprawia, iż nasze czekolady cieszą się bardzo dobrymi opiniami wśród konsumentów. Czekolada ekologiczna w różnych ciekawych wersjach smakowych to niepowtarzalne bogactwo doznań. Doskonała opcja zdrowej przekąski dla osób w różnym wieku, tym bardziej dla najmłodszych.